2021-09-17 10:40:00

Değerli Öğrenciler,

Daha önce sizlerle paylaştığımız gibi, kampüste gerçekleşecek olan eğitim-öğretim, araştırma ve sosyal faaliyetlerde Sağlık Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu ve resmi otoritelerin belirlediği kural ve prensiplere göre kampüse ve kampüsteki tesislere erişimle ilgili aşağıdaki esaslar uygulanacaktır:

- Öğrencilerimizin eğitim-öğretimin başlama tarihine kadar (İngilizce Hazırlık Programı için 23 Eylül 2021, lisans ve lisansüstü programlar için 1 Ekim 2021) en az iki doz aşısını yaptırmış olması (ve üzerinden 14 gün geçmiş olması) aşı kartını Sağlık Bilgi Formunu (https://hes.agu.edu.tr) doldurarak beyan etmiş olması gerekmektedir. Aşı ve risk durumu ile ilgili bilgilere erişilebilirliğe HES uygulaması üzerinden onay verilmesi kampüs girişindeki kontrollerde zaman kaybı yaşanmaması açısından önemlidir. 

- COVID-19 geçirilmesi bir doz aşıya eşdeğer olarak kabul edilecektir. Bu durumu belgeleyen kişilerin tek doz aşı olmaları yeterli sayılacaktır.

- COVID-19 geçirmiş olması nedeni ile aşı olamayacaklar dışında başka bir sebeple aşı olmayan kişilerin kampüse girişlerinde en fazla 48 saat içinde yapılmış PCR negatif test sonucunu belgelemeleri gerekmektedir.

- Yurtlarla ilgili tedbir ve kurallar https://sks-tr.agu.edu.tr/kovid-19-tedbirleri internet adresinde açıklanmaktadır.

Ayrıca, kampüste minimum temas, maske ve mesafe kurallarına uyulmasına özen gösterilmelidir. Bu hususlara dikkat edilmemesi toplum sağlığını tehdit edecek bir durum ortaya çıkarabilecektir. Bu yüzden belirtilen hususlara dair kontroller kampüste sürekli uygulanacaktır.

Hepinize sağlıklı ve verimli bir dönem diliyoruz.